Konturowanie twarzy- baking

Beauty
baking

Popularną metodą konturowania oraz zaostrzenia kontury twarzy jest właśnie baking. Spotykając się z tą nazwą chcemy ją sprawdzić w internecie lub słowniku co znaczy i napotykamy się na dosłowne tłumaczenie z angielskiego, a znaczy ono pieczenie, dokładnie tak! Trochę zabawne prawda?

Więc co to jest ten baking? Już tłumacze.

W makijażu metoda bakingu służy nam do stworzenia idealnego konturu twarzy, zaostrzenie jej.
Do tego wykorzystywane jest nasze ciepło skóry twarzy. Sprawia on, że makijaż będzie naturalny i na pewno trwalszy.

Jak to zrobić?

Makijaż rozpoczynamy tak jak zazwyczaj wszystko nakładamy po kolei w momencie nałożenia podkładu i korektora zatrzymujemy się. Wybieramy z kosmetyczki  puder, ale musi być sypki jest to najważniejsza rzecz. Puder najlepiej żeby był transparentny i matujący lub utrwalający. Nakładamy go w miejsca które chcemy rozjaśnić czyli – pod oczami czy wzdłuż żuchwy, czoło itp. Nakładamy na nie dużą ilość pudru. Możesz zrobić to czym jest Ci wygodnie. Zostawiamy na pewien okres i w tym samym czasie możemy kontynuować swój makijaż. Po upłynięciu kilkunastu minut nadmiar pudry po prostu ściągamy pędzlem i gotowe! Prosta sprawa, a efekt na pewno Ci się spodoba.